• Посилання скопійовано

Про що нас запитували минулого тижня

10 найцікавіших питань, відповіді на які отримали користувачі нашого сервісу consulting.dtkt.ua за минулий тиждень

Про що нас запитували минулого тижня

Перевищення доходу в 1 млн грн: яка відповідальність за відсутність РРО?

ФОП, платник ЄП ІІ групи станом на 31.12.2018 р. задекларував дохід у розмірі 1,4 млн грн. РРО встановлено не було. За 2019 рік дохід складає 500 тис. грн. Які наслідки відсутності РРО у такого підприємця?

Виправлення помилки в Декларації платника єдиного податку

Платник єдиного податку завищив суму значення сплаченого податку попереднього періоду. Було проведено доплату податку і штраф (3%) з кодом 140 та подано уточнюючу Декларацію, в якій зазначено правильні показники і розраховано суму штрафу. Однак в електронному кабінеті сплачена суму відображається як переплата. Які дії платника податку?

Придбання в офіс кухонних меблів: як обґрунтувати їх господарське призначення?  

Підприємство придбало кухонні меблі на суму 47800 грн без ПДВ для обладнання окремого приміщення в орендованому офісі. Чи є таке придбання ОЗ для господарського призначення? Як їх оформити документально?

Мале підприємство звітувало за звичайними формами фінзвітності: чи можна за рік звітувати за спрощеними?  

За результатами 2017 та 2018 рр. показники не сильно відрізняли й були такими: балансова вартість активів - 22 млн грн; чистий дохід - 13 млн грн; середня кількість працівників - 63 особи. Чи можна за 9 місяців звітувати як мале підприємство за формами 1-м та 2-м? Якщо всю проміжну звітність подавати як середнє підприємство, то чи можна за 2019 р. подати спрощену форму 1-м та 2-м?

Більша частина офісної будівлі здається в оренду: як перевести її до складу інвестиційної нерухомості?

Як перевести офісну будівлю до складу інвестиційної нерухомості, якщо більша її частина здається в оренду? Якими проведеннями відобразити в обліку? Чи можливо обрати варіант нарахування амортизації, а не обліковувати за справедливою вартістю? Які особливості є в обліку інвестиційної нерухомості та що потрібно прописати в наказі про облікову політику?

Виплата дивідендів фізособі «єдинником»: оподаткування та обмеження  

Підприємство – платник ЄП планує виплатити дивіденди єдиному засновнику - фізособі. Які податки утримуються? Хто сплачує податки? Коли можна нарахувати та виплатити дивіденди? Чи є обмеження щодо суми?

Як провести в обліку акт виконаних робіт, якщо замовник відмовився його підписувати?  

Підприємство надало послуги замовнику, про що складений акт виконаних робіт. Замовник відмовляється його підписувати. В договорі є пункт про те, що в разі відмови підписання акту з боку замовника протягом 10 днів у разі відсутності претензій і заперечень, акт вважається затвердженими. Чи можна провести такий акт в обліку?

Чи можна змінити посадові оклади робітників, якщо оклад керівника залишиться без змін?

Чи можна змінювати тарифні ставки та посадові оклади з 01.12.2019 р. для робітників та працівників, якщо керівнику не змінюється посадовий оклад? При цьому в колдоговорі зазначається, що тарифна сітка та посадові оклади для працівників встановлюються на основі тарифної ставки робітника 1 розряду

Нарахування ЄСВ на вартість подарунків працівникам

Працівникам надають подарунки від підприємства, де вони працевлаштовані. Чи нараховувати ЄСВ на вартість подарунків?

Готівкові розрахунки підзвітної особи підприємства з фізособою-підприємцем  

Підприємство перерахувало працівнику на його рахунок кошти на господарські потреби. Працівник повинен оплатити послуги фізособі-підприємцю - 26 тис. грн. Чи може він оплатити готівкою і які документи повинен надати підприємець для підтвердження оплати і надання послуг для складання авансового звіту працівником? Чи повинна оплата бути проведена через касу банку?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: «Дебет-Кредит»/Новини порталу

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Новини порталу»