• Посилання скопійовано

Нацбанк оцінить корупційні ризики своєї діяльності

У Національному банку здійснюються планові заходи з питань запобігання корупції

Нацбанк оцінить корупційні ризики своєї діяльності

Нацбанк на виконання українського законодавства та у рамках підготовки оновленої антикорупційної програми проводить періодичну оцінку корупційних ризиків у власній діяльності. Про це зазначає прес-служба відомства.

Про це йдеться у рішенні Правління НБУ від 07.05.2018 р. №260-рш «Про проведення оцінки корупційних ризиків у діяльності Національного банку України».

Необхідність проведення такої оцінки передбачена Законом «Про запобігання корупції» та нормативно-правовими актами Національного агентства з питань запобігання корупції.

За її результатами планується актуалізувати опис ідентифікованих корупційних ризиків під час виконання підрозділами НБУ своїх функцій та завдань; чинників корупційних ризиків та підготувати пропозиції до заходів із усунення або мінімізації рівня виявлених корупційних ризиків у діяльності НБУ.

З урахуванням проведеної оцінки незабаром  відбудеться оновлення антикорупційної програми НБУ, метою виконання якої є удосконалення системи запобігання та протидії корупції, забезпечення дотримання вимог антикорупційного законодавства у Нацбанку.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>>

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»