• Посилання скопійовано

ВРУ підтримала реструктуризацію валютних іпотечних кредитів

13 квітня на позачерговому засіданні ВРУ прийнято пакет законів щодо реструктуризації валютних іпотечних кредитів

ВРУ підтримала реструктуризацію валютних іпотечних кредитів

Гетманцев на своєму профілі у Фейсбуці розповів про прийняття законопроєктів щодо реструктуризації валютних іпотечних кредитів.

13 квітня на позачерговому засіданні Парламенту прийняли у другому читанні пакет законопроектів, який спрямований на захист прав та законних інтересів валютних позичальників.

1)  Законопроект №4475 вносить доповнення до ЗУ «Про споживче кредитування» в частині проведення реструктуризації боргів за кредитами в іноземній валюті, перерахування усіх грошових зобов’язань у гривневий еквівалент та списання неустойки за цими кредитними угодами.

2)  Законопроект №4398 передбачає внесення змін до ЗУ «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та КзПБ в частині реструктуризації заборгованості валютних позичальників через процедуру банкрутства.

3)  Законопроект №4399 передбачає звільнення від сплати ПДФО з прощеного боргу.

Варто зазначити, що прийняття цих законопроектів дозволить вирішити проблему, якій вже більше 10 років, та захистити позичальників, які отримали кредити на придбання житла в іноземній валюті і постраждали від валютних коливань, від зловживань з боку кредитодавців, сприятиме відновленню їх платоспроможності і стане шансом на їх визволення із боргової ями.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Рубрика: Фінанси і банки/НБУ і банківська система

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «НБУ і банківська система»