• Посилання скопійовано

Нацбанк змінив розрахунок нормативу миттєвої ліквідності

НБУ включив необтяжені облігації внутрішньої державної позики з кінцевим строком погашення до шести місяців у перелік високоліквідних активів, що приймаються при розрахунку нормативу миттєвої ліквідності (Н4)

Нацбанк змінив розрахунок нормативу миттєвої ліквідності

Нацбанк включив необтяжені облігації внутрішньої державної позики з кінцевим строком погашення до шести місяців у перелік високоліквідних активів, що приймаються при розрахунку нормативу миттєвої ліквідності (Н4). Про це повідомляє прес-служба відомства.

Облігації внутрішньої державної позики є високоліквідним інструментом на фондовому ринку України.

Включення такого інструменту до високоліквідних активів відповідає положенням документів європейського законодавства та рекомендацій Базельського комітету (Базель ІІІ) щодо визначення коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR).

Національний банк упровадив коефіцієнт покриття ліквідністю (LCR) постановою Правління НБУ від 15.02.2018 р. №13 «Про запровадження коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR)» та рішенням Правління НБУ від 15.02.2018 р. № 101-рш «Про схвалення Методики розрахунку коефіцієнта покриття ліквідністю (LCR)». Докладніше про це ми писали тут>>

Національний банк продовжує роботу в частині наближення своїх регуляторних вимог до міжнародних стандартів.

Зміна розрахунку нормативу миттєвої ліквідності (Н4) затверджена постановою НБУ від 31.07.2018 р. № 87 «Про внесення зміни до Інструкції про порядок регулювання діяльності банків в Україні», яка набирає чинності з 02 серпня 2018 року.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Фінанси і банки/Банки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Банки»