• Посилання скопійовано

Як себе поводити до та під час перевірок: посібник від ДРС

У посібнику містяться правила проведення, підстави і порядок подання скарг на порушення порядку отримання результатів перевірок, а також оскарження результатів та виконання припису

Як себе поводити до та під час перевірок: посібник від ДРС

ДРС пропонує для обговорення концепцію посібника з проходження перевірок бізнесу органами державного нагляду (контролю).

Бізнес не повинен боятися перевірок. Реформа системи державного нагляду та контролю спрямована на те, щоб контролюючі органи перетворилися на консультантів для підприємців. Та завжди корисно знати свої права та вміти їх захищати. Одним із своїх завдань ДРС вважає підвищення правової обізнаності бізнес-спільноти щодо проходження перевірок господарської діяльності, які проводять органи державного нагляду (контролю).

Так, Державна регуляторна служба України співпрацює з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (Програма КЕУ) щодо розробки посібника для малих та середніх підприємств (МСП) з питань проходження перевірок господарської діяльності, які проводять органи державного нагляду (контролю). Очікується, що результати такої діяльності сприятимуть покращенню спроможності МСП в питаннях ведення бізнесу, а також зниженню ризиків виникнення корупції при взаємодії МСП з представниками контролюючих органів.

Посібник матиме практичне спрямування та міститиме поради для представників бізнесу (власників, менеджерів) щодо дій (алгоритму поведінки) під час проходження заходів державного нагляду (контролю). Посібник включатиме посилання на відповідні положення законодавства, практичні поради юристів та зразки необхідних документів, а також буде оформлений у вигляді покрокової інструкції (див. Додаток) за такими етапами:

  • До перевірки (пошук інформації та особливості підготовки тощо);
  • Під час перевірки (необхідні документи, правила проведення, підстави і порядок подання скарг на порушення тощо);
  • Після перевірки (отримання результатів, оскарження результатів, виконання припису тощо).

Таким чином, представники бізнесу (власники, менеджери), відповідаючи на питання у схемі, матимуть можливість отримати докладні роз’яснення щодо особливостей проходження того чи іншого етапу.

 

Шановні представники бізнесу!

Для того, аби розробити максимально корисний і практичний посібник, звертаємося до представників бізнесу та місцевих бізнес-асоціацій із проханням розглянути пропоновану схему (див. нижче) та надати свій відгук та/або рекомендації щодо її можливого покращення. Просимо надсилати листи на електронну адресу kshapovalenko@easybusiness.in.ua.

 

Дякуємо за співпрацю!

Обговорення пропозицій відбудеться під час семінару «Перевірки бізнесу: основні виклики після завершення мораторію», який відбудеться 22 серпня 2019 року.

Державна регуляторна служба України в рамках Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (Програма КЕУ) ініціювала розробку посібника для МСП, якою опікуватиметься команда Громадської організації «Легкий Бізнес» (EasyBusiness). 

Концепція посібника >>>

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Право і відповідальність/Контролюючі органи і перевірки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Контролюючі органи і перевірки»