• Посилання скопійовано

Суд вперше прийняв рішення щодо реструктуризації боргу в інвалюті

Ухвалено перше рішення щодо реструктуризації боргу фізособи за валютним кредитом

Суд вперше прийняв рішення щодо реструктуризації боргу в інвалюті

«ЛІГА» розповідає, що 3 грудня 2020 року Господарський суд Львівської області ухвалив перше рішення щодо затвердження першої в Україні реструктуризації боргу фізичної особи в рамках процедури банкрутства по валютному кредиту (справа №914/1016/20).

В судовому засіданні суд оголосив стислий зміст клопотання та стислий зміст заяви про затвердження плану реструктуризації боргів.

Божник та її представник підтримали заяву керуючого реструктуризацією про затвердження плану реструктуризації боргів, просили план реструктуризації боргів затвердити.

Також підтримав заяву про затвердження плану реструктуризації боргів представник кредитора АТ КБ «Приватбанк».

Представники кредитора АТ «Ощадбанк» заперечили проти заяви про затвердження плану реструктуризації боргів.

Розглянувши заяву керуючого реструктуризацією про затвердження плану реструктуризації боргів, заслухавши думку присутніх в судовому засіданні боржника та її представника, представників кредиторів, дослідивши план реструктуризації боргів, суд вирішив затвердити план реструктуризації боргів про неплатоспроможність фізичної особи.

Так, борг перед АТ КБ «Приватбанк» зменшено зі 180 тис. грн до 20 тис. грн (беззаставний). Борг перед АТ «Ощадбанк» зменшено з 37 тис дол. США до 12 тис. дол. США та переведено в гривню зі сплатою 10% річних на 15 років при ринковій вартості іпотечного/заставного майна 24 тис. дол. США.

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН

Рубрика: Право і відповідальність/Судова практика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Судова практика»