• Посилання скопійовано

Увага! З 11 квітня у трьох областях ввели тотальний карантин

Тимчасово у Закарпатській, Волинській та Чернівецькій області посилюється карантин аж до закриття продуктових магазинів і заборони виходити на вулицю

Увага! З 11 квітня у трьох областях ввели тотальний карантин

З 11 квітня, тимчасово посилюється карантин в деяких областях України аж до закриття продуктових магазинів і заборони виходити на вулицю. РБК-Україна стежить, які регіони йдуть на радикальні кроки в боротьбі з коронавірусом.

 

Закарпатська область

Найближчими вихідними Закарпатська область максимально посилює карантин – з 13:00 11 квітня до 06:00 13 квітня населенню заборонили виходити на вулицю. Як зазначив голова Закарпатської ОДА Олексій Гетманенко, це означає, що «ви не виходите з дому, вам потрібно залишатися вдома».

Він також уточнив, що на вулиці вийдуть патрулі, які проконтролюють нові обмеження, а «порушникам не вдасться уникнути штрафів».

 

Волинська область

З 13:00 суботи до 06:00 понеділка максимальні обмеження на пересування запроваджуються й у Волинській області. У зв'язку з цим, місцевих жителів просять заздалегідь запастися ліками і продуктами харчування.

 

Чернівецька область

Найближчими вихідними вводяться аналогічні обмеження в Чернівецькій області. Особливий режим також триватиме з другої половини дня 11 квітня до ранку 13 квітня. Як заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук, закриваються усі магазини, в тому числі продуктові.

Крім того, місцеві АЗС будуть обслуговувати тільки медичні служби, служби порятунку і поліцію, щоб у жителів області «не виникало спокуси кудись поїхати».

 

Що далі

Київська область не така категорична і лише рекомендувала обмежити пересування і перебування людей у громадських місцях. При цьому крім термінів, які вказано у трьох вищеназваних областях, пропонується ввести обмеження й з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня. Це дає підстави вважати, що на наступні вихідні, коли буде відзначатися православна Пасха, ще більше регіонів заборонять населенню з'являтися на вулиці.

У той же час сьогодні Тернопіль відмовився від введення комендантської години, хоча на вулиці вийдуть посилені патрулі.

Локальний карантин посилено в місті Олешки Херсонської області. Районний центр закривають на вихідні, на вулиці вийде багато патрулів.

«Кому потрібен хліб, молоко і продукти першої необхідності, краще купити сьогодні, максимум завтра, у першій половині дня», – повідомив мер Олешків Дмитро Воронов.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»