• Посилання скопійовано

ПФУ вже перерахував 1 млрд грн карантинної допомоги ФОПам та працівникам

Станом на 14 травня ПФУ перерахував вже 1 млрд грн карантинної допомоги ФОПам та працівникам з червоної зони

ПФУ вже перерахував 1 млрд грн карантинної допомоги ФОПам та працівникам

Нагадаємо, що 28 квітня Мінекономіки повідомив, що понад 300 тис. підприємців та найманих працівників, діяльність яких була призупинена через посилення карантинних обмежень, вже подали заявки на отримання допомоги від держави у розмірі 8 тисяч гривень. І на той момент за позицією міністра економіки вже було направлено перші 200 млн гривень на виплати. Про це ми писали тут.

За даними ПФУстаном на 14 травня 2021 року Пенсійним фондом України профінансовано 1 000,0 млн грн для забезпечення виплати допомоги відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 07.04.2021 № 328.

Тож хто з ФОПів та працівників чекає на перерахування допомоги, може перевірити надходження коштів на своїх рахунках.
Але спираючись на дані щодо кількості поданих та підтверджених заяв, ПФУ ще не встиг виплатити допомогу в повному обсязі.
І наостанок, нагадаємо про строк звернення за допомогою.

ФОП або працівник з червоної зони з забороненим видом діяльності має право звернутися із заявою протягом 30 днів з дня запровадження на території відповідного регіону обмежувальних протиепідемічних заходів.

Перелік заборонених КВЕДів дивіться тут.

Детально про те, хто має право на допомогу дивиться в нашій аналітиці.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»