• Посилання скопійовано

Кабмін офіційно сформував нові міністерства

Уряд на засіданні 2 вересня офіційно сформував нові міністерства. Відповідну постанову опубліковано на урядовому порталі

Кабмін офіційно сформував нові міністерства

РБК-Україна розповідає, що Кабінет міністрів України на засіданні 2 вересня офіційно сформував нові міністерства. Відповідну постанову опубліковано на урядовому порталі.

Зокрема, прийнято рішення про перейменування низки міністерств:

  • Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – на Міністерство розвитку громад і територій;
  • Міністерство економічного розвитку і торгівлі – на Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України;
  • Міністерство екології та природних ресурсів – на Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища України;
  • Міністерство у справах ветеранів – на Міністерство у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Крім того, Мінагрополітики шляхом приєдналося до нового Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства; Міненерго – до Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища; МінТОТ – до Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

Також уряд ліквідував Міністерство культури і Міністерство молоді і спорту, сформувавши на основі Мінінформполітики Міністерство культури, молоді та спорту України.

Цією ж постановою в новому Кабміні з'явилося Міністерство цифрової трансформації, яке реорганізовано з Державного агентства з питань електронного урядування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін передав повноваження новим міністрам. Також прем'єр Олексій Гончарук підкреслив, що перше засідання Кабміну було частково організаційним і підготовчим.

Відзначимо, напередодні також стало відомо, що засідання Кабміну тепер будуть проводитися у закритому режимі.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Політика

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Політика»