• Посилання скопійовано

Як заповнювати АН «П» у двох примірниках для перенесення залишків пального до СЕАРП: нове роз'яснення від ДФС

Податківці зупинилися на особливостях заповнення АН «П» у двох примірниках для перенесення залишків пального до СЕАРП

Як заповнювати АН «П» у двох примірниках для перенесення залишків пального до СЕАРП: нове роз'яснення від ДФС

Податківці у підкатегорії 116.13.03 «ЗІР» вказали, що акцизна накладна форми «П», яка складається для перенесення обсягів залишків пального з системи електронного адміністрування реалізації пального до системи електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового і розподілу таких обсягів між акцизними складами/акцизними складами пересувними, де такі обсяги пального фактично знаходилися станом на 01 липня 2019 року, заповнюється, зокрема, суб’єктами господарювання які з 1 липня 2019 року не підпадають під визначення платників акцизного податку, у порядку, визначеному у розділах I та II Порядку №262 з урахуванням особливостей, визначених у п. 3 розд. IV Порядок №262.  

У такій акцизній накладній не зазначаються:

  • цифровий код операції для акцизної накладної, яка складається в одному примірнику, ознака умов оподаткування (у відповідних полях зазначається цифра «0»);
  •  реквізити акцизного складу/акцизного складу пересувного, з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне;
  • серія та номер податкового векселя, виданого до отримання або ввезення пального на митну територію України;
  • повне або скорочене найменування та код за ЄДРПОУ отримувача пального - суб’єктів господарювання, які здійснюють авіапаливозабезпечення згідно з чинним сертифікатом на відповідність вимогам авіаційних правил України на здійснення наземного обслуговування, або суб’єктів літакобудування, або замовників, які здійснили закупівлю для забезпечення потреб держави або територіальної громади відповідно до Закону «Про публічні закупівлі»  або підприємств, установ та організацій системи державного резерву;
  • адреса місця зберігання пального, яке не є акцизним складом, на якому суб’єкт господарювання - неплатник податку зберігає пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

У відповідних клітинках рядків акцизної накладної, що не заповнюються, нулі, прочерки та інші знаки чи символи не проставляються (крім цифри «0», яка зазначається у клітинках, призначених для цифрового коду операції для акцизної накладної, яка складається в одному примірнику, та може зазначатися у клітинці, призначеній для ознаки умов оподаткування).

У такій акцизній накладній зазначаються:

  • ознака щодо умов оподаткування пального «0» або «4»;
  • ознака щодо напрямів використання пального «3»;
  • номер примірника акцизної накладної «1» або «2» із кількості примірників «2»;
  • реквізити платника податку, зареєстрованого в Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального, який склав акцизну накладну, як особи, що реалізує пальне;
  • реквізити платника податку, зареєстрованого в Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового - розпорядника акцизного складу, як особи - отримувача пального;
  • реквізити акцизного складу або пересувного акцизного складу, на який фізично відвантажене (отримане) пальне.

При цьому, відповідно до п. 16 розд. ІІ Порядку, таблична частина акцизної накладної заповнюється в такому порядку:

     1) у графі 1 зазначається код товарної підкатегорії пального згідно з УКТ ЗЕД (10 знаків);

     2) до графи 2 вноситься інформація щодо опису пального згідно з УКТ ЗЕД;

     3) у графах 3 та 4 зазначається інформація щодо обсягу реалізованого (відвантаженого, втраченого) або ввезеного пального:

  • у кілограмах (графа 3);
  • у літрах, приведених до температури 15° C (графа 4).

Внесені до цих граф показники можуть мати лише додатне значення.

Для акцизних накладних з кодом операції «4» або «5» обсяг реалізованого (відвантаженого, втраченого) або ввезеного пального не може перевищувати обсягу, зазначеного в митній декларації, яка є підставою для зазначення такого коду операції. 

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»