• Посилання скопійовано

Акцизна накладна для розподілу пального між складами: зразки заповнення

Якими є особливості заповнення АН для розподілу обсягів пального між власними акцизними складами?

Акцизна накладна для розподілу пального між складами:  зразки заповнення

У M.E.DOC нагадують, що 01.07.2019 р. набули чинності зміни, внесені до ПКУ Законом №2628, що стосуються, зокрема, адміністрування акцизного податку. Крім того, передбачено поетапне запровадження СЕАРП та СЕ.

Для розподілу обсягів пального між акцизними складами складається Акцизна накладна форми «П» (J/F1203201).

Зверніть увагу, що при складанні АН відбувається реєстрація першого примірника АН – особою, що склала АН у період з 16 до 20 липня 2019 року (включно). Реєстрація другого примірника АН – отримувачем пального – розпорядником акцизного складу за період з 16 до 22 липня 2019 року (включно).

Про терміни реєстрації АН з 01.07.2019р. дізнайтесь у матеріалі.

 

Розподіл обсягу залишків пального між власними акцизними складами/акцизними складами пересувними

Для розподілу обсягу залишків пального між власними акцизними складами/ акцизними складами пересувними, розпорядниками яких є платники податку, які станом на 01.07.2019 р. зареєстровані в Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального, а з 01.07.2019 р. підпадають під визначення платників податку та у яких станом на 16.07.2019 р. в СЕАРП обліковуються обсяги залишків пального, зобов’язані скласти акцизні накладні форми "П" у двох примірниках на обсяги залишків пального та зареєструвати їх в ЄРАН у порядку і терміни, визначені законодавством.

Зразок заповненого першого примірника АН при переміщенні пального між власними акцизними складами наведено у Рис. 1.

Рис. 1

Особливості заповнення АН для розподілу обсягів пального між власними акцизними складами є:

  • АН складається виключно в двох екземплярах, (код операцій 0);
  • ознака щодо умов оподаткування 0 або 4;
  • ознака щодо напрямів використання 3.

Дані щодо акцизного складу або пересувного акцизного складу з якого фізично відвантажене (відпущене) пальне не заповнюється.

При цьому, обов’язково заповнюються дані щодо акцизного складу або пересувного акцизного складу на який фізично відвантажене (отримане) пальне.

Якщо у АН зазначені дані по пересувному акцизному складу, такі дані обов’язково мають бути включенні до Переліку транспортних засобів, що переміщують пальне або спирт етиловий.

В той же час, при складання АН для розподілу обсягів пального між власними акцизними складами в АН не зазначаються:

  • цифровий код операції для акцизної накладної, яка складається в одному примірнику (у відповідному полі зазначається цифра "0").
  • серія та номер податкового векселя, виданого до отримання або ввезення пального на митну територію України;
  • повна або скорочена назва та код ЄДРПОУ отримувача пального – суб'єктів господарювання, які здійснюють авіапаливозабезпечення згідно з чинним сертифікатом;
  • адреса місця зберігання пального, яке не є акцизним складом, на якому суб’єкт господарювання – неплатник податку зберігає пальне виключно для потреб власного споживання чи промислової переробки.

Зразок заповненого першого примірника АН при переміщенні пального, яке зберігається на акцизному складі іншого розпорядника (Рис. 2).

Рис. 2

Розподіл обсягу залишків пального між акцизними складами/пересувними акцизними складами

Для розподілу обсягу залишків пального між акцизними складами/пересувними акцизними складами, суб’єкти господарювання, які станом на 01.07.2019 р. зареєстровані в Реєстрі платників акцизного податку з реалізації пального, а з 01.07.2019 р. не підпадають під визначення платників податку та у яких станом на 16.07.2019 р. в СЕАРП обліковуються обсяги залишків пального, зобов'язані скласти акцизні накладні форми "П" у двох примірниках на обсяги залишків пального та зареєструвати їх в ЄРАН у порядку і терміни, визначені законодавством.

При цьому у АН не зазначають дані ідентичні при розподілі обсягу пального між власними складами. Однак , є відмінність:

  • цифровий код операції для акцизної накладної, яка складається в одному примірнику, ознака умов оподаткування (у відповідних полях зазначається цифра "0").

Всі інші показники в АН зазначаються аналогічно, як в АН при розподілу пального між власними акцизними складами.

Важливо! В АН, складених для розподілу обсягів пального, облік якого здійснювався в СЕАРП, між акцизними складами/акцизними складами пересувними, а також в Актах інвентаризації обсягів залишків спирту етилового, має бути зазначена дата складання – тільки 01.07.2019 р. Таке роз’яснення надано ДФСУ.

Зазначимо, що заповнення другого примірника АН здійснює отримувач пального і відбувається аналогічно заповненню першого примірника АН.

Крім того, розподіл пального між складами можна створити за допомогою Заявки на поповнення (коригування) залишку пального (ідентифікатор форми J/F0210901).

***

Читайте також:

Джерело: M.E.Doc

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»