• Посилання скопійовано

ДФС наполягає на зміні підходів до "спрощенців"

Податкова не може до кінця проконтролювати "єдинників"

ДФС наполягає на зміні підходів до "спрощенців"

Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров наполягає на тому, що спрощену систему оподаткування потрібно змінювати, оскільки, на його переконання, це "та група ризику, яку останнім чеком не проконтролюєш".

Проте, мова не йде про повне скасування "спрощенки", сказав він в інтерв'ю ZN.UA.

"Єдинники" — це бізнес, якoму держава дала преференції: спрощену систему оподаткування і суттєво занижену податкову ставку. І якщо людина заробляє, то було б правильно, щоб він сам нараховував собі зарплату і сплачував податки. Нечесно, що "спрощенці" платять 200 грн в місяць, а з найманих працівників навіть з мінімальною зарплатою утримується по 600 грн. Так не повинно бути", - сказав Насіров.

Крім того, Насіров зазначив, що ДФС виступає за прийняття "точкових" змін до Податкового кодексу, які дозволять домогтися повноцінного введення електронної акцизної марки ще до кінця поточного року.

Нагадаємо, на думку Насірова, ефект від детінізації є: надходження ПДВ завдяки їй зросли, а надходження ЄСВ в абсолютних цифрах хоча і скоротилися, але очікуваного падіння не було.

"З середини минулого року надходження ПДВ, завдяки детінізації, зросли з 8 млрд у першій половині 2015 року до майже 12 млрд у першій половині цього року. Це навіть більше, ніж ми думали", - розповів він в інтерв'ю.

Джерело: Дзеркало тижня

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»