• Посилання скопійовано

Діяльність не за місцезнаходженням: яка адреса має бути у Реєстрі «єдинників»?

У разі невідповідності місцезнаходження підприємства місцю провад­ження госпдіяльності у Реєстрі платників єдиного податку зазначається фактична адреса діяльності

Діяльність не за місцезнаходженням: яка адреса має бути у Реєстрі «єдинників»?

«Вісник. Офіційно про податки»

До Реєстру платників єдиного податку крім податкової адреси вносяться відомості, зокрема, щодо місця провадження господарської діяльності (п. 299.7 ПКУ).

Податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців (п. 45.2 ПКУ).

Водночас місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку (ст. 93 ЦКУ).

Місцезнаходження юридичної особи може не збігатися з місцем провадження господарської діяльності.

Отже, у разі якщо місцезнаходження підприємства (його податкова адреса) збігається з місцем провадження господарської діяльності у Реєстрі платників єдиного податку, місце провадження господарської діяльності визначається за податковою адресою.

У разі невідповідності місцезнаходження підприємства з місцем провад­ження господарської діяльності у Реєстрі платників єдиного податку зазначається фактична адреса місця провадження такої діяльності.

Вікторія Попова,
заступник начальника відділу методологічного супроводження адміністрування ресурсних,
рентних платежів та місцевих податків Управління методологічного супроводження адміністрування податків

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»