• Посилання скопійовано

Гетманцев запропонував заборонити ФОП надавати послуги. Потім заявив, що «слова вирвані з контексту та перекручені»

За позицією Гетманцева, з метою боротьби з використанням спрощеної системи для мінімізації податків при виплаті зарплат можуть заборонити ФОП надавати послуги

Гетманцев запропонував заборонити ФОП надавати послуги. Потім заявив, що «слова вирвані з контексту та перекручені»

З метою боротьби з використанням спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті заробітних плат в Україні можуть заборонити фізичним особам-підприємцям надавати послуги. ФОПам можуть дозволити лише торгувати та займатися виробництвом.

Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради, депутат від партії «Слуга народу» Данило Гетманцев.

«Зрозуміло, що є нюанс з ухиленням від податків при виплаті зарплат через ФОП. Але якщо поєднати ці речі (підняття порогу максимального доходу для того, щоб мати право працювати на спрощеній системі оподаткування – ред.), щоб це не можна було використовувати ФОП при виплаті зарплат, наприклад, прибрати послуги, залишити тільки торгівлю і виробництво, то я не бачу проблем для держави в цьому», – заявив Гетманцев.

Він зазначив, що мета законів його комітету, зокрема закону про обов’язкові касові апарати для торговців, полягає у тому, аби змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків.

Нагадаємо, що на початку вересня в Уряді запропонували ФОПам, які працюють в ІТ, добровільно сплачувати додаткові податки до Фонду розвитку людського капіталу.

Раніше прем’єр-міністр Гончарук заявляв, що урядові рішення щодо податкової реформи планують ухвалити весною 2020 року, а запровадити нову податкову систему планують з 1 січня 2021 року. Він також пояснив, що у ході податкової реформи «спрощенцями має стати вся країна».

Раніше у партії «Слуга народу» анонсували законопроєкт, направлений на боротьбу зі зловживанням спрощеною системою оподаткування.

Напередодні голова Державної податкової служби України Сергій Верланов повідомив, що невдовзі в Україні може змінитися система оподаткування для представників ІТ-галузі, які часто використовують систему ФОП для зменшення податкових зобов’язань.

***

UPD 17:40 03.10.2019

Д. Гетманцев на своїй сторінці у Facebook пояснив, що насправді він мав на увазі, коли говорив про послуги у діяльності ФОП. Адже слова з інтерв'ю вирвані з контексту та перекручені. Він наголосив, що фізособи будуть мати право, як і раніше, надавати послуги через ФОП.

В інтерв'ю РБК-Україна, з його слів, йшлося про те, як збільшити ліміт для третьої групи платників. І він вважає це слушною ідеєю.

"Однак існує проблема - зараз третя група ФОП використовується великим бізнесом для уникання сплати ПДФО та ЄСВ. Тому, ДОРЕЧНО розглядати варіант підвищення ліміту з одночасним розглядом запобіжників, які не дозволять великому бізнесу надалі уникати сплати податків. Яких запобіжників? Відповіді на це питання поки немає. Давайте обговорювати разом - так само як ми разом із бізнесом та громадськістю розглядаємо всі інші законопроекти" - зазначив Гетманцев.

Голова Комітету ВРУ наголосив, що зміни у системі оподаткування не можуть бути за рахунок заборони роботи ФОПів, що надають послуги на єдиному податку.

Джерело: Громадське радіо

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»