• Посилання скопійовано

Чи зможе «єдинник» зі ставкою 2% перейти протягом 2022 року на 3 групу за ставками 3 або 5%?

Якщо платник обрав єдиний податок за ставкою 2%, у нього буде можливість обрати єдиний податок за іншою ставкою протягом року

Чи зможе «єдинник» зі ставкою 2% перейти протягом 2022 року на 3 групу за ставками 3 або 5%?

ДПС у Вінницькій області пояснює чи зможе єдинник зі ставкою 2% перейти протягом 2022 року на 3 групу за ставками 3 або 5%.

Так, платники єдиного податку третьої групи за ставкою 2 відсотки доходу не обмежені в праві змінити ставку єдиного податку третьої групи на 3 або 5 відсотків доходу шляхом подання до контролюючого органу заяви про зміну ставки.

При цьому, у заяві про зміну ставки суб’єкти господарювання:

  • не заповнюють розділ 5.1 «Обрання або перехід на спрощену систему оподаткування»;
  • зазначають у розділі 5.2 «Зміна ставки та групи» у полі «зі ставки» діючу ставку у розмірі 3 або 5 відсотків, а у полі «на ставку» – обрану ставка у розмірі 2 відсотки доходу.

 

Від редакції: нагадаємо, що до 16 квітня було встановлено, що платниками єдиного податку третьої групи за ставкою 2% можуть бути фізичні особи – підприємці та юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 10 мільярдів гривень.

16 квітня обмеження розміру доходу в 10 млрд грн виключено з умови.

Відповідно з 16 квітня ще більше підприємств зможе перейти на «спецгрупу», оскільки максимальної границі доходу вже немає.

Але після війни, звісно, розмір річного доходу матиме значення!

Наприклад, у разі переходу після війни на 3 групу ЄП слід буде відповідати умови граничного розміру доходу в 1167 мзп  (зараз це 7 млн 585,5 тис грн.). Про це ми писали тут.

 ***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Вінницькій області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»