• Посилання скопійовано

Підприємці на загальній системі зможуть заповнювати Книгу обліку в електронному вигляді

Лист ДПСУ від 27.02.2013 р. №1158/А/17-1215

Підприємці на загальній системі зможуть заповнювати Книгу обліку в електронному вигляді

ДПСУ зазначає, фізичні особи - підприємці (крім осіб, які обрали спрощену систему оподаткування обліку та звітності) зобов'язані вести книгу обліку доходів і витрат, форма та порядок ведення якої затверджені наказом ДПА України від 24.12.2010 р. №1025. 

Порядком ведення книги вказано, що фізичні особи - підприємці повинні набувати і оформляти книгу обліку доходів і витрат самостійно. Книга має вигляд зошита чи блокнота, повинна бути прошнурована з пронумерованими сторінками, яка безкоштовно реєструється в органі ДПС за основним місцем обліку фізичної особи - підприємця.

Виправлення в Книзі допускаються тільки із завіренням їх фізичною особою - підприємцем.

ДПСУ також повідомляє про те що вже розроблено спрощену форму ведення Книги обліку доходів та витрат. Також передбачена можливість ведення Книги в електронному вигляді з автоматичним заповненням Декларації про майновий стан і доходи та подання звітності через засоби Інтернет.

Переглянути проект оновленої Книги обліку доходів та витрат для підприємців на загальній системі та Порядку її ведення  >>>

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»