• Посилання скопійовано

ФОП сплатив військовий збір не за тим кодом класифікації: які дії?

Для правильного зарахування військового збору ФОПу слід звернутися до ДФС з заявою та обов’язково зазначити напрям перерахування коштів

ФОП сплатив військовий збір не за тим кодом класифікації: які дії?

ДФС у Черкаській області роз’яснила ФОП – декларантам, які неправильно перерахували військовий збір, їхні дії для правильного зарахування податкових зобов’язань за результатами річного декларування.

21 лютого – граничний термін сплати зокрема зобов'язань з військового збору, зазначених підприємцями у податковій декларації про майновий стан і доходи, поданої за результатами 2018 року.

Нагадуємо, що цього року відкриті і діють з 3 січня додаткові рахунки для перерахування декларантами ПДФО та військового збору за результатами обов’язкового декларування за кодами:

  • 11010501 «Податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами, які не підлягають обов’язковому декларуванню»;
  • 11011001 «Військовий збір, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування».

Із введенням у дію нових кодів бюджетної класифікації змінився порядок перерахування ПДФО та військового збору платниками – фізичними особами.

Фізична особа – підприємець,яка зобов’язана подати декларацію і подала її по строку 11 лютого, визначила в декларації свої податкові зобов’язання з ПДФО і військового збору, сплачує:

– ПДФО за кодом бюджетної класифікації «11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

– військовий збір за кодом бюджетної класифікації «11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».

Що робити платникові, який перерахував військовий збір за іншим кодом?П. 43.6 ПКУ визначено, що повернення помилково та/або надміру сплачених грошових зобов’язань платникам податків здійснюється з бюджету, у який такі кошти були зараховані.

Обов’язковою умовою для здійснення повернення сум грошового зобов’язання є подання платником заяви про таке поверненняпротягом 1095 днів від дня виникнення помилково та/або надміру сплаченої суми (п. 43.3 ПКУ).

Заява подається у довільній формі. В заяві обов’язково зазначається напрям перерахування коштів, як це передбачено п. 43.4 ПКУ.

Отже, у разі сплати ФОП, який подав декларацію про майновий стан і доходи за 2018 рік по строку 11 лютого, визначених у такій декларації зобов’язань з військового збору не за кодом бюджетної класифікації «11011001», для правильного зарахування цього збору такому платнику слід звернутися до ДФС за місцем обліку з відповідною заявою та обов’язково зазначити напрям перерахування коштів.

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»