• Посилання скопійовано

Як ФОП-«єдинник» І-ІІІ груп може виправити помилку в сумових показниках декларації з ЄП?

Якщо ФОП вирішить подати уточнюючу декларацію, то показник рядка 14 зі сумою ЄП до сплати переноситься до рядків 15 та 16, тобто повторюється. Таким чином, корегування сумових показників в декларації не відбувається

Як ФОП-«єдинник» І-ІІІ груп може виправити помилку в сумових показниках декларації з ЄП?

Податківці у ЗІР розповіли, що  форму податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця затверджено наказом Мінфіну від 19.06.2015 №578 зі змінами та доповненнями (далі – Декларація).

Самостійне виправлення помилок у розд. І «Загальні показники підприємницької діяльності» платники єдиного податку першої – третьої груп можуть здійснити шляхом подання за звітний період нової Декларації з типом «Звітна нова» до закінчення граничного строку подання Декларації за такий самий звітний період або подати у наступних податкових періодах уточнюючу Декларацію відповідно до ст. 50 ПКУ з типом «Уточнююча».

Отже, фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп у разі самостійного виправлення інформації, відображеної у розд. І «Загальні показники підприємницької діяльності» Декларації за попередній звітний (податковий) період можуть подати Декларацію за такий самий звітний період:

  • до закінчення граничного строку подання Декларації – з типом «Звітна нова», заповнюючи повторно всі показники зазначені у попередньо поданій Декларації, яка уточняється;
  • після закінчення граничного строку подання Декларації – з типом «Уточнююча», заповнюючи повторно всі показники зазначені у попередньо поданій Декларації, яка уточняється.

При цьому при поданні Декларації з типом «Уточнююча» показник рядка 14 «Загальна сума єдиного податку, яка підлягає нарахуванню та сплаті в бюджет за підсумками поточного звітного (податкового) періоду» переноситься до рядків 15 «Сума єдиного податку, яка підлягала перерахуванню до бюджету, за даними звітного (податкового) періоду, в якому виявлена помилка» та 16 «Уточнена сума податкових зобов’язань за звітний (податковий) період, у якому виявлена помилка».

Обмежень щодо кількості поданих уточнюючих Декларацій ПКУ не встановлено.

Кожна подана уточнююча Декларація уточнює показники попередньо поданих Декларацій.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»