• Посилання скопійовано

Чи необхідно фізособі реєструватися ФОПом, щоб надавати майно в оренду?

Раніше податківці наполягали на тому, що регулярне надання майна в оренду потребує реєстрації підприємцем. Тепер вони на цьому не наполягають! Подробиці дізнайтесь у нашій новині

Чи необхідно фізособі реєструватися ФОПом, щоб надавати майно в оренду?

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області роз’яснюють, що відповідно до ст. 319 та 320 ЦКУ власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд, у тому числі для здійснення підприємницької діяльності. 

Таким чином, здавання в оренду власного нерухомого майна може здійснюватися фізичними особами як у межах підприємницької діяльності, так і шляхом виконання норм п. 170.1 ПКУ без реєстрації орендодавця як фізичною особою – підприємцем.

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на єдиному податку»