• Посилання скопійовано

Українські автоперевізники отримають від Молдови 45 700 дозволів на вантажні перевезення

Україна та Молдова визначилися з попередньою квотою міжнародних дозволів на автомобільні перевезення у 2012 році. Під час засідання українсько-молдовської змішаної Комісії з питань міжнародного автомобільного транспорту, що проходило у Києві 27 лютого, сторони домовилися провести обмін по 45 700 дозволів для вантажних перевізників обох країн.

Отже, встановлено попередню квоту: універсальних дозволів — 17 тисяч для Молдови та 20 тисяч для України, універсальних дозволів з оплатою дорожніх зборів — по 5 тисяч для обох країн, універсальних дозволи для перевезення продукції, що швидко псується, — 3 тисячі для Молдови, універсальних S — по 8 тисяч для обох країн, універсальні з оплатою дорожніх зборів S — 10 тисяч для Молдови і 7 700 для України, в/з третіх країн — 5 тисяч для України, в/з третіх країн S — 2 700 для Молдови. Термін дії дозволів продовжено до 31 січня 2013 року.

За словами директора департаменту автомобільного транспорту Дмитра Петухова, торік українські автоперевізники використали 58% контингенту дозволів, наданих Молдовою на 2011 рік. Отримані ж від молдовської сторони дозволи на 2012 рік повністю задовольняють потребу українських перевізників.

Крім того, з часу проведення попереднього засідання змішаної Комісії Молдова зробила значний крок у створенні рівних умов для роботи перевізників. Зокрема, прийнято зміни до законодавства, згідно з якими з автомобілів, зареєстрованих і не зареєстрованих у республіці Молдова, з перевищенням допустимої маси, вагового навантаження на вісь чи габаритів, стягуються однакові дорожні збори. Крім того, розробляються механізми по спрощенню умов здійснення перевезень автотранспортом територією Придністровського регіону.

У подальшому сторони, зважаючи на постійне зростання обсягів перевезень вантажів автотранспортом між Україною та Молдовою та транзитом через їх території, розглянуть питання поетапної лібералізації перевезень між країнами.

Також сторони схвалили попередню квоту дозволів на здійснення нерегулярних пасажирських перевезень на поточний рік — по 1700 дозволів для перевізників України та Молдови.

Під час засідання сторони обмінялися переліками існуючих автобусних маршрутів між Молдовою та Україною для узгодження діючої мережі. Зауважимо, що регулярні перевезення пасажирів між країнами можуть здійснюватися без паритетного перевізника у межах 100 км зони. Тобто протяжність автобусного маршруту по території обох держав не повинна перевищувати 100 км від пункту пропуску через кордон.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»