• Посилання скопійовано

Збільшено штрафи за ненадання дороги маршрутному транспорту

Закон від 23.02.2012 р. №4438-VI «Про внесення змін до ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності водіїв транспортних засобів за ненадання переваги маршрутним транспортним засобам»

Президент України Віктор Янукович підписав закон, яким збільшуються штрафи за порушення водіями автомобілів правил з ненадання переваги в русі маршрутним транспортним засобам.

Як повідомили в прес-службі Президента, мова йде про Закон «Про внесення змін до ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності водіїв транспортних засобів за ненадання переваги маршрутним транспортним засобам» (це, нагадаємо, не тільки маршрутні таксі, як може видатися з назви, а й автобуси, тролейбуси, трамваї).

Відповідно до закону за ненадання дороги маршрутним транспортним засобам, у т. ч. порушення правил руху і зупинки на смузі для маршрутних транспортних засобів, водії автомобілів несуть відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 30 до 40 н.м.д.г.

Раніше у Кодексі про адміністративні правопорушення такий вид правопорушення передбачав стягнення штрафу в розмірі від 25 до 30 н.м.д.г.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Крім того, як повідомляє прес-служба, Президент підписав Закон №4447-VI «Про внесення змін до Закону України «Про міліцію».

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»