• Посилання скопійовано

Мінінфраструктури підготувало тимчасовий порядок оформлення і видачі дозволів на перевезення під час Євро-2012

Іноземні перевізники зможуть забезпечити транспортування пасажирів (вболівальників, гостей та учасників чемпіонату) зі своїх країн по Україні під час Євро-2012. Для цього їм необхідно отримати дозволи відповідно до міжурядових Угод про міжнародне автомобільне сполучення, кожною з яких передбачено, що в’їзд, транзитний проїзд, а також здійснення інших видів перевезень територіями різних держав відбувається на підставі дозволів, які видаються уповноваженими органами договірних сторін.

Відповідно до ст. 57 Закону України «Про автомобільний транспорт» перевезення пасажирів (вболівальників, гостей та учасників чемпіонату) і вантажів між пунктами, розташованими на території України, транспортними засобами, що належать іноземним перевізникам, забороняється, якщо на це не було отримано дозволу центрального органу виконавчої влади з питань автомобільного транспорту. Тож фахівці Міністерства інфраструктури України розробили проект наказу «Про затвердження Тимчасового порядку оформлення і видачі іноземним перевізникам дозволів для здійснення перевезень пасажирів (вболівальників, гостей та учасників чемпіонату) між пунктами, розташованими на території України під час проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 з футболу».

Оформлення і видача дозволів для перевезення іноземних пасажирів — гостей чемпіонату проводитиметься за фактом прибуття автомобільного транспортного засобу з кількістю місць для сидіння більше 9 (з місцем водія включно), при пред’явленні документа щодо допуску до здійснення перевезень пасажирів відповідно до норм національного законодавства країни реєстрації транспортного засобу (ліцензія), реєстраційних документів на автомобіль, посвідчень водіїв, списку пасажирів. Крім того, автобус повинен відповідати технічним вимогам відповідно до положень Угоди INTERBUS. Іноземний перевізник забезпечується дозволами для перевезення пасажирів по Україні, необхідними йому тільки для конкретної поїздки. Використані дозволи підлягають обов’язковому поверненню у структурні підрозділи уповноваженого органу. Термін дії дозволів — 14 календарних днів до Євро-2012 та 14 календарних днів після чемпіонату.

Дозволи для здійснення перевезень гостей футбольного турніру є безкоштовними. Перевізники сплачують лише за поліграфічне оформлення дозволу, видачу, облік, зберігання дозволів, телефонне/телефаксне з’єднання та роздрукування необхідних документів.

Видача дозволів іноземним перевізникам на час проведення Євро-2012 дозволить не лише вирішити питання перевезення пасажирів-уболівальників з інших країн, зменшити простої автотранспорту на кордоні, але й дасть змогу покращити обслуговування пасажирів при міжнародних перевезеннях, сприятиме забезпеченню конкурентоспроможності автомобільного транспорту на міжнародному ринку транспортних послуг, адаптації законодавства України про діяльність автомобільного транспорту до стандартів Євросоюзу. Актуальність проекту регуляторного акта полягає ще й у поширенні принципів недискримінації за національністю, місцем реєстрації перевізника, місцем походження чи перебування автобуса.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»