• Посилання скопійовано

З 2013 року всі автобуси обов’язково оснащуватимуть ременями безпеки

Вітчизняні автомобільні виробники підтримали рішення Міністерства інфраструктури України щодо обов’язкового обладнання нових автобусів ременями безпеки з 1 січня 2013 року. Таку позицію представники українського автопрому озвучили під час наради з автовиробниками з питань вдосконалення законодавства у сфері безпеки дорожнього руху на автомобільному транспорті загального користування 23 березня під головуванням заступника міністра інфраструктури — керівника апарату В. Корнієнка.

За підрахунками іноземних фахівців, застосування ременів безпеки допомагає уникнути загибелі людей у 75 випадках зі 100. Тож для підвищення рівня безпеки на дорогах, а отже, зменшення тяжкості ДТП, спираючись на досвід європейських країн, Мінінфраструктури проводить послідовну політику з розробки нормативно-правової документації щодо покращення безпеки руху. «Є розпорядження віце-прем’єр-міністра України — міністра інфраструктури щодо обов’язкового застосування в автобусах обмежувачів швидкості та ременів безпеки пасажирів та водіїв», — сказав заступник міністра В. Корнієнко, наголосивши, що на конкурсах розподілу маршрутів враховуватиметься наявність на усіх транспортних засобах обладнання ременями безпеки. До робочої групи, яка працюватиме над законодавчими ініціативами з цього питання, директор департаменту автомобільного транспорту Д. Пєтухов запросив приєднатися і вітчизняних виробників автобусів.

«Я висловлю думку усіх присутніх виробників: технічної проблеми у випуску автобусів з ременями безпеки у нас немає», — зазначив заступник голови правління АТ Української автомобільної корпорації «УкрАВТО» О. Папашев. А за словами голови правління ПАТ «Черкаський автобус» В. Раабе, його підприємство вже давно випускає автобуси, обладнані ременями, на експорт. Тож під час наради було вирішено, що виробники автобусів переглянуть технічні умови на колісні транспортні засоби щодо обов’язкового оснащення ременями безпеки, обмежувачами швидкості, тахографами автобусів, призначених для перевезення пасажирів (крім міських та приміських маршрутів).

Підсумовуючи, В. Корнієнко зазначив, що Мінінфраструктури відкрите до пропозицій та ініціатив виробників, які сприятимуть покращенню безпеки автомобільних перевезень.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»