• Посилання скопійовано

Для Криму спростили реєстрацію плавзасобів: до Києва їздити не доведеться

Тепер документи на нові маломірні судна видають у приморських містах

Власникам плавзасобів, які мешкають у Криму, не доведеться більше їздити до Києва для того, щоб зареєструвати своє маломірне судно в Міністерстві інфраструктури. У зв’язку з численними скаргами громадян, для яких поїздка до столиці забирає багато часу і коштів, з 22 березня наказом міністерства затверджено перелік морських торгових портів, капітанам яких надано повноваження для здійснення реєстрації. До списку увійшли: Євпаторійський, Севастопольський, Керченський, Феодосійський і Ялтинський порти.

«Керівництвом проведено низку заходів: зроблено організаційно-штатні зміни, ухвалено кадрові рішення, — пояснює виконуючий обов’язки керівника Укрморрічінспекції Борис Никифоров. — З метою поліпшення і спрощення умов і порядку подання документів на реєстрацію суден у приміщеннях територіальних органів можна ознайомитися з нормативно-правовими актами і зразками заповнення форм необхідних бланків». Сама ж процедура реєстрації маломірних судів залишилася такою ж.

Власник гідроциклів Василь Шилін радіє нововведенням, адже два роки поспіль він не міг відкрити свій прокат на пляжах через незручність реєстрації. «Коли я купив ці гідроцикли, зіткнувся з проблемою: треба їхати до столиці, щоб оформити їх. Я чудово розумію, скільки часу займає ця паперова тяганина. Я сам із Керчі, ви уявляєте, як мені незручно? — розповідає нам чоловік. — У мене є техогляд, все чисто і згідно із законом, а в столиці довелося б сидіти тиждень точно. Тепер просто піду в порт і оформлю реєстрацію у своєму місті».

Катерина Середа

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»