• Посилання скопійовано

Янукович підписав закон, що скасовує норму про відмову в реєстрації ТЗ через борги щодо штрафів

Закон України від 20.03.2012 р. №4555-VI «Про внесення зміни до статті 34 Закону України «Про дорожній рух»

Закон скасовує можливість відмови у реєстрації або перереєстрації транспортного засобу через те, що власники ТЗ мають заборгованість зі сплати штрафів за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху.

Президент підписав Закон «Про внесення зміни до статті 34 Закони України «Про дорожній рух», прийнятий парламентом на базі законопроекту №10021.

Закон передбачає скасування правової норми про можливість відмови у реєстрації або перереєстрації транспортного засобу через те, що власники ТЗ мають заборгованість зі сплати штрафів за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху. Ним скасовано частину 11 статті 34 Закону №3353-XII «Про дорожній рух».

Раніше законодавством передбачалося, що у реєстрації (перереєстрації) «може бути відмовлено» (але не обов’язково має бути відмовлено) через вищезгадану причину. Таке формулювання допускало вибіркове застосування норми — тобто одним власникам можуть відмовляти, іншим — ні.

Крім того, норма, по суті, ставила виконання зобов’язання з реєстрації у залежність від сплати штрафів (з якими власник може бути і не згоден), перешкоджаючи, таким чином, власникам у виконання ними своїх передбачених законом обов’язків.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»