• Посилання скопійовано

КМУ зменшив кількість довідок, необхідних для обміну посвідчення водія

Постанова КМУ від 28.03.2012 р. №284 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами»

Не треба буде надавати довідки про непозбавлення особи права на керування транспортним засобом.

Кабінет Міністрів України постановою від 28.03.2012 р. №284 вніс зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами.

Відповідно до змін для обміну посвідчення водія не треба буде надавати довідку про «непозбавлення особи права на керування транспортним засобом», яка зараз потрібна, та ще й дійсна тільки протягом одного місяця від дня її видачі.

Друга зміна, що вноситься постановою КМУ, стосується порядку видачі дубліката посвідчення водія. На період оформлення дубліката за чинним законодавством видається тимчасовий талон на право керування ТЗ — на 2 місяці. А для отримання цього талона необхідно скласти теоретичний і практичний іспит. Постанова №284 необхідність складання цих іспитів скасовує. Тимчасовий талон видаватиметься без них.

Постанова наразі не набрала чинності і почне діяти з дня публікації.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»