• Посилання скопійовано

Ухвалено новий перелік доріг державного значення

Перелік автомобільних доріг загального користування державного та місцевого значення оптимізовано. Відповідну Постанову №301 Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення» за поданням віце-прем’єр-міністра України — міністра інфраструктури Б. Колеснікова ухвалено на засіданні уряду 18 квітня 2012 року.

Згідно з цією постановою, існуюча опорна мережа українських автомобільних доріг загального користування державного значення, як і раніше, розподіляється на чотири рівні: міжнародні; національні; регіональні та територіальні автомобільні дороги. Мережа доріг місцевого значення включає обласні та районні автошляхи. Втім, вже з 1 січня 2013 року загальна довжина автомобільних доріг державного значення збільшується з 21,2 тис. км до 51,7 тис. км, а місцевого ? зменшується з 148,4 тис. км до 117,9 тис. км. Тобто окремі дороги місцевого значення отримали інший рівень.

Під час нового розподілу доріг враховувалися особливості розвитку кожного регіону та характеристики й напрямки транспортних потоків, які забезпечують життєдіяльність населення та транзитні перевезення. На переконання фахівців, зміни у переліку доріг сприятимуть покращенню умов розвитку та функціонування автошляхів загального користування відповідно до їх значимості для держави. Крім того, створюються передумови для вдосконалення системи управління опорною мережею доріг України.

З переліком автомобільних доріг загального користування державного значення можна ознайомитися за посиланням >>>

Довідково

Постанову розроблено на виконання вимог Закону України «Про автомобільні дороги» та Указу Президента України від 27 квітня 2011 року щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010 — 2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

У подальшому до цієї постанови відповідно до Закону України «Про автомобільні дороги» раз на три роки можуть вноситися зміни та доповнення.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»