• Посилання скопійовано

Особливості використання на ТЗ спеціальних світлових і звукових пристроїв

Наказ МВСУ від 28.03.2012 р. №253 «Про внесення змін до наказу МВС України від 22.08.2005 р. №364»

МВСУ внесла зміни до наказу МВСУ від 28.03.2012 р. №253, якими встановлено заборону на використання застарілих бланків дозволів на встановлення на транспортних засобах спеціальних світлових і звукових пристроїв, затверджених спільним наказом МВС та Управління держохорони від 27.04.2004 р. №456/33.

Зміни внесено і до Інструкції про порядок видачі та обліку дозволів на встановлення та використання спеціальних світлових і звукових сигнальних пристроїв, затвердженої цим наказом №364.

Зокрема, визначено, що спеціальні світлові сигнальні пристрої повинні встановлюватися відповідно до вимог ДСТУ 3849-99 «Дорожній транспорт. Кольорографічні схеми, розпізнавальні знаки, написи та спеціальні сигнали оперативних, спеціалізованих та спеціальних транспортних засобів».

Крім того, при поданні працівниками ДАІ, які здійснюють нагляд за дорожнім рухом, сигналу про зупинку ТЗ, на якому встановлено спеціальні світлові і звукові сигнальні пристрої, водій цього ТЗ відповідно до вимог п. 2.4 Правил дорожнього руху повинен зупинитися та пред’явити (а не передати) для перевірки документи, зазначені в п. 2.1 Правил дорожнього руху (постанова КМУ від 10.10.2001 р. №1306).

 

Автор: Хоміцка Маріанна

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»