• Посилання скопійовано

Ремонт автомобіля, що перебуває під митним контролем: нюанси, які потрібно знати

Досить частими є випадки, коли громадяни України купують транспортні засоби за кордоном та не знають вимог законодавства, що потім призводить до небажаних наслідків.

Так, наш співвітчизник ввіз із США автомобіль марки «KIA» 2008 року випуску. Після перетину митного кордону України транспортний засіб було доставлено до Запорізької митниці та, відповідно до заяви власника, випущено із зони митного контролю для проведення сертифікації.

Після повернення автомобіля зі сертифікації під час огляду з’ясувалося, що за цей час громадянин України здійснив його ремонт. Відповідно до ст. 63 Митного кодексу України розпорядження товарами і транспортними засобами, митне оформлення яких не закінчено, без дозволу митного органу забороняється, адже автомобіль перебуває під митним контролем. За дозволом на ремонт автомобіля громадянин до митниці не звертався.

Це стало підставою для запровадження адміністративної справи про порушення митних правил у відношенні громадянина України за ознаками, передбаченими 336 Митного кодексу України.

Треба пам’ятати, що відповідно до статті 43 Митного кодексу України у разі ввезення на митну територію України товарів і транспортних засобів митний контроль розпочинається з моменту перетинання ними митного кордону України та закінчується після здійснення у повному обсязі митного оформлення цих товарів і транспортних засобів.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»