• Посилання скопійовано

Українцям платитимуть за утилізацію авто

Концепція держпрограми розвитку легкової автопромисловості до 2020 року свідчить про те, що частина витрат на утилізацію автомобілів буде компенсована за умови, що на металобрухт здається автомобіль вітчизняного виробництва.

За словами директора держпідприємства «Укрпромзовнішекспертиза» Володимира Власюка, в Україні дуже зношений автомобільний парк. Середній вік автомобілів — 18,7 року. За статистикою, у Росії середній вік автомобіля 12,9, у США — 9,2, Європі — 8,5 року.

Таким чином, програмою рекомендується компенсувати автовласникові близько 10 тисяч гривень.

Подібна програма в Росії діє з 2010 року. Громадянам РФ за автомобіль, старший 10 років, пропонували знижку близько 50 тис. рублів при купівлі нового автомобіля російського виробництва.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»