• Посилання скопійовано

В Україні дозволили реєструвати «саморобні» автомобілі

Кабмін дозволив реєструвати переобладнаний транспорт як суб’єктами господарювання, так і пересічними громадянами

Починаючи з 11 червня набрала чинності постанова КМУ №471 від 31 травня 2012 року, якою внесено зміни до порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів всіх типів, марок та моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів і мопедів.

Як повідомляє портал Юрліга, постановою скасовано заборону на реєстрацію (перереєстрацію) переобладнаних — шляхом заміни кузова на кузов іншої марки, моделі, серії або модифікації — легкових автомобілів або виготовлених на їх базі легкових автомобілів.

Тепер можна буде реєструвати як ТЗ, переобладнані суб’єктами господарювання, так і ТЗ, переобладнані в індивідуальному порядку.

У першому випадку (якщо переобладнання здійснювалося суб’єктом господарювання) слід подати для реєстрації свідоцтво про узгодження конструкції щодо безпеки дорожнього руху, оформлене ДП ДержавтотранспортНДІпроект або Центром безпеки дорожнього руху і автоматизованих систем при МВС на відповідний вид переобладнання. Разом з ним треба подати і сертифікат відповідності (для ТЗ, що працюють на газовому паливі, — не обов’язково), виданий органом з оцінки відповідності.

У другому випадку, для індивідуально переобладнаних ТЗ та переобладнаних для роботи на газовому паливі, при реєстрації потрібен акт технічної експертизи (який, проте, не потрібен для реєстрації автобусів) або сертифікат відповідності, виданий випробувальною лабораторією (центром), що має атестат акредитації відповідної галузі та повноваження з проведення перевірки технічного стану транспортних засобів, або органом з оцінки відповідності, або підприємством, що має сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»