• Посилання скопійовано

Водіїв можуть заарештувати за знімання даішників на відео

аступник начальника Управління ДАІ МВС Володимир Резніков офіційно заявив, що всі громадяни, які знімають роботу інспекторів ДАІ, будуть покарані у вигляді 15 діб адміністративного арешту

Про це Резніков повідомив у своєму листі від 20 липня 2012 року у відповідь на інформаційний запит, передає news.infocar.ua.

Так, за його словами, згідно зі ст. 307 Цивільного кодексу людина має право вимагати, щоб її не записували на відеокамеру. На думку заступника начальника УДАІ, якщо державтоінспектор вимагає, щоб його не знімали, а громадянин відмовляється припиняти відеозйомку, то інспектор має повне право скласти щодо такої людини протокол, покарання в такому випадку передбачено до 15 діб арешту.

Відзначимо, що ще зовсім недавно, керівництво ДАІ давало офіційні відповіді, згідно з якими жоден закон України не забороняє знімати працівників ДАІ на відеокамеру. Про це також йдеться в листі Мін'юсту, в якому зазначено, що громадянин у будь-який незаборонений спосіб має право фіксувати дії співробітника міліції на власну відеокамеру.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»