• Посилання скопійовано

Тепер за купівлю машини можуть посадити

Органи прокуратури висунули умову до всіх українських автосалонів: надавати на першу вимогу документи для аналізу продажів фахівцям Держфінмоніторингу

Про це розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.
«Посилаючись на Закон «Про запобігання і протидії легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», тепер автосалони, що продають автомобілі вартістю понад 150 тис. грн, зобов'язані стати на облік як суб'єкти фінансового моніторингу і проводити ідентифікацію клієнтів та визначати походження грошей на купівлю. У самому законі нічого не сказано про автосалони, але інспектори фінмоніторингу свої дії мотивують підзаконним Наказом №128. За їхньою логікою, якщо гроші перераховуються, ви теж об'єкт моніторингу», — розповів Назаренко.
Експерт пояснює, що автосалони не є суб'єктами фінансового моніторингу, бо гроші за автомобілі клієнти вносять до кас банків, що працюють при автосалонах, які вже, своєю чергою, відносять їх на рахунки автодилерів.
«Ми підтримуємо рішення держави, але незрозуміла логіка, до чого тут автосалони. Перевіряти потрібно банки, адже гроші імпортеру надходять від фінустанови, а не від клієнта. Держава просто створює непотрібну ланку», — вважає Назаренко.

Джерело: АССБУД

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»