• Посилання скопійовано

ДАІ буде відбирати машини у боржників за кредитами і з квартплати

Власники автомобілів, у яких є заборгованість, у тому числі за кредитами і з квартплати, тепер будуть позбавлені своїх транспортних засобів

Їх будуть відслідковувати і затримувати співробітники ДАІ. Про це повідомила прес-служба ДАІ м. Києва.

Так, Державна виконавча служба та Державтоінспекція Києва погодили процедуру затримання та зберігання автомобілів.

Відомства вирішили, що згідно з постановою Кабінету міністрів України від 17 грудня 2008 N1102, співробітники Державтоінспекції мають право тимчасово затримувати і доставляти на спеціальний майданчик або стоянку автомобілі, оголошені в розшук. Автомобілі будуть блокуватися за допомогою евакуаторів.

У ДАІ підкреслюють, що в більшості випадків - це автомобілі, власники яких не розрахувалися за банківським кредитом, мають борги з квартплати або не виплачують аліменти. "У разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук, уповноважена особа Державтоінспекції негайно тимчасово затримує такий транспортний засіб та доставляє на спеціальний майданчик або стоянку. При цьому згідно зі встановленими вимогами складається акт огляду та тимчасового затримання транспортного засобу в присутності двох свідків і представника підприємства, установи чи організації, що доставляє транспортний засіб на спеціальний майданчик або стоянку", - заявили в ДАІ.

Так, авто можуть позбутися громадяни, які не платять кредити, штрафи, аліменти і комунальні послуги. Для здійснення таких дій в інспекторів має бути рішення суду і постанова державного виконавця про оголошення автомобіля боржника в розшук.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»