• Посилання скопійовано

Права працівників Митної варти України щодо перевірок авто

Які функції та права працівників Митної варти України щодо контролю законності перебування авто в Україні, зокрема: 1. Коли, за яких обставин, за наявності яких документів або інформації, спільно з ким (ДАІ, СБУ, міліція) вони мають право зупиняти автомобіль для перевірки? 2. Які документи мають право вимагати (закордонний паспорт, віза країн ЄС, техпаспорт на авто) і за яких обставин? 3. Як повинна проходити процедура перевірки законності перебування автомобіля у межах митної території, якщо його зупинено для такої перевірки за межами митниці?

З 1 червня 2012 року, у зв’язку із набранням чинності новою редакцією Митного кодексу України, повноваження підрозділів Митної варти передано до служб боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил митних органів.
Служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил у своїй діяльності керується Конституцією України і законами України, Митним кодексом України, указами та розпорядженнями Президента України, нормативними актами Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Мінфіну та Держмитслужби України.
У практичній діяльності служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил у межах компетенції взаємодіє з Державною прикордонною службою України, Міністерством внутрішніх справ України, Службою безпеки України, Державною податковою службою України та іншими державними органами, установами й організаціями.
Згідно з п. 10 ч. 1 ст. 544 Митного кодексу України одним із основних завдань, покладених на Державну митну службу України, визначено запобігання та протидію контрабанді, боротьбу з порушеннями митних правил на всій митній території України.
Відповідно до Наказу Держмитслужби України від 01.06.2012 р. №306 «Про затвердження примірного положення про службу боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил митниці» служба боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил — це підрозділ митниці, який уповноважений на виконання функцій щодо запобігання та протидії контрабанді, боротьби з порушеннями митних правил.
З метою попередження й припинення фактів незаконного переміщення через митний кордон України товарів, транспортних засобів, їх незаконного використання на території України та на виконання річних планів, затверджених на регіональних рівнях, службами боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил відповідних митних органів спільно з підрозділами УДАІ УМВС проводяться організаційно-практичні заходи.
Спільними контрольними постами з числа співробітників підрозділів ДАІ УМВС України та посадових осіб служб боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил здійснюються перевірки документів, огляди (переогляди) товарів та транспортних засобів, що рухаються автошляхами України, з метою виявлення та припинення порушень вимог чинного законодавства, а також виявлення транспортних засобів, які використовуються на митній території України з порушеннями законодавства України з питань державної митної справи. Митні процедури, в тому числі огляд (переогляд) товарів, транспортних засобів, здійснюються митними органами у межах, достатніх для забезпечення додержання законодавства України з питань державної митної справи.

Джерело: ДМСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»