• Посилання скопійовано

В Україні вдосконалюють торгівлю вживаними авто, – Гетманцев

22 квітня ВРУ ухвалила за основу законопроєкт №9083 щодо дерегуляції та детінізації ринку торгівлі вживаними транспортними засобами. Про це повідомив Гетманцев

В Україні вдосконалюють торгівлю вживаними авто, – Гетманцев

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №9083 щодо дерегуляції та детінізації ринку торгівлі вживаними транспортними засобами. Про це повідомив ініціатор законопроєкту, голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат «Слуги Народу» Данило Гетманцев.

«Ринок вживаних авто до війни становив 1,7 млн авто на рік. У 2023 році – 780 тисяч. Цього року очікуємо 1,5 млн. І тільки 2,5% від цього продаються вбілу. Від продажу автівки  вбілу держава отримує в середньому 19,8 тис. грн. Від продажу вчорну – 0», – зазначив очільник парламентського комітету.

Народний депутат наголосив, що для роботи білого ринку є перешкода: вимога додаткової реєстрації авто на посередника з купою непотрібних довідок.

«Скасування безглуздої державної реєстрації вживаних автомобілів торгуючою організацією на себе, навіть якщо вона їх купує як товар для подальшого перепродажу  стане запорукою для виведення з тіні ринку, розширення діяльності білих автотрейдерів та ліквідації схем, через які бюджет недоотримує податки», – пояснив Данило Гетманцев.

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»