• Посилання скопійовано

Комунальні тарифи, що діють в Україні, - майже наполовину нижчі від собівартості

Уряд зменшив пряме фінансування ЖКГ, але ще в минулому році підвищив ціни для комунальних підприємств на газ і електроенергію.

Комунальні тарифи, які сьогодні діють в Україні, покривають лише 60% собівартості. Різницю 40%, а це 7 млрд грн, потрібно покрити, але в держбюджеті таких коштів не передбачено.

Про це виданню ZN.UA повідомив віце-президент Асоціації міст України Мирослав Пітцик.

Пітцик зазначив, що уряд, крім зменшення прямого фінансування ЖКГ, ще в минулому році підвищив ціни для комунальних підприємств на газ - на 50%, на електроенергію - на 25%, а також на 19% - зарплату їхнім працівникам. Як наслідок - тарифи, що діють сьогодні, покривають лише 60% собівартості.

"Може, хтось думає, що місцеве самоврядування в Україні таке багате, що саме компенсує різницю в тарифах минулого року - 7 млрд. грн.? Як і 12 млрд. грн. цього року, яка накопичиться, якщо з тарифами нічого не будемо робити?", - підкреслив він.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»