• Посилання скопійовано

Українські заробітчани в Італії платитимуть податок на нерухомість на батьківщині

У Італії з’явився новий податок, який деякі ЗМІ вже охрестили «податком доглядальниць». Тепер всі, хто проживає на території Апеннін, повинні будуть платити в італійську казну за закордонну нерухомість — як за віллу в Ніцці, так і за будиночок у Чернівцях.

Уряд Монті, намагаючись врятувати Італію від кризи, ухвалив пакет декретів, метою яких є наповнити казну. Серед інших пройшов і декрет про новий податок — Ivie. Він стосується всіх, хто проживає на території країни, а не тільки її громадян. Згідно з декретом усі податкові резиденти Італії повинні сплатити 0,76% від вартості свого закордонного нерухомого майна.

Невідомо, чи замислювалися розробники нового податку про те, скільки власників іноземних квартир є італійцями, а скільки — іноземцями, для яких це перше і єдине житло у власності. Але закон різниці не робить — і ті, й інші повинні платити.

Українська громада, одна з найбільших в Італії, цією новиною стурбована.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»