• Посилання скопійовано

Чехія запроваджує обмеження на в’їзд до країни заробітчан

Зміни відбудуться у липні — у країні мають намір істотно скоротити кількість тих, хто приїжджає на заробітки з країн, які не входять до Європейського Союзу. Зміни стосуватимуться і України.

Чехи повинні працювати більше й отримувати гроші за це, держава хоче бачити на робочих місцях власних мешканців, а не приїжджих. Чехія перестане пускати до країни працівників з Росії, України та В’єтнаму, яких сьогодні у країні найбільше. Багато в чому такі заходи пов’язані зі зростанням безробіття у країні, яке сягнуло 9%. Чеська влада втомилася платити безробітним дотації і хоче, щоб ті нарешті працевлаштувалися.

Самі працедавці вважають, що це не дуже правильно. Власник однієї з агрокомпаній уже підготував землю для посіву. Працюють у нього люди з України, які щороку приїжджають на посівну до Чехії.

Важка фізична праця — на таку роботу чехи не погоджуються, тому цим займаються українці, росіяни та в’єтнамці, які задоволені грошима та ставленням працедавця.

Проти таких нововведень вже виступили і звернулися до Міністерства праці Чехії представники аграрного ринку країни. У паніці і багато рекрутинговых агенцій Чехії, які будуть змушені відправити додому, спочатку звільнивши, програмістів та інженерів з України та Росії.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»