• Посилання скопійовано

Німеччина визнаватиме українські дипломи

У Німеччині набрав чинності закон про спрощення встановлення та визнання професійної кваліфікації, отриманої за кордоном. Про це повідомляють німецькі ЗМІ

Німеччина гостро потребує фахівців у деяких галузях економіки, тож влада країни намагається зробити її привабливою не просто для мігрантів, а для висококваліфікованих кадрів. Згідно зі статистичними даними, у 2008 році лише 300 тис. осіб з 2,8 млн мігрантів могли продовжувати працювати за фахом. Щоб уникнути такого стану справ, у Німеччині вирішили уніфікувати процедуру визнання дипломів, щоб отримати право на роботу стало простіше.

Варто зазначити, що під дію нового закону підпадають до 350 різних професій, причому процедура підтвердження відбуватиметься однаково у всіх федеральних землях, як щодо громадян ЄС, так і щодо мігрантів з інших країн.

Передбачається, що рішення про визнання кваліфікації ухвалюватиметься протягом трьох місяців з моменту подання заяви.

 

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»