• Посилання скопійовано

Реєстрацію доменних імен в домені. УКР продовжено

Термін п'ятого, заключного, етапу пріоритетної реєстрації доменних імен в сегменті. УКР продовжено на місяць — до 3 березня поточного року включно

Реєстрацію доменних імен в домені. УКР продовжено

Відповідне рішення прийняла на своєму засіданні Координаційна рада Українського мережевого інформаційного центру (UANIC).

Як заявив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко, це рішення обумовлене необхідністю завершити процес створення комісії з досудового слідства розв'язання доменних спорів.

За даними відомства, за час, що минув з початку функціонування домену.УКР, було зареєстровано майже 2,5 тис. імен в домені, акредитовано 13 реєстраторів.

Як зазначають у Держінформнауки, п'ятий етап пріоритетної реєстрації передбачає досить широке коло людей, які мають переважні права на реєстрацію доменних імен, але з різних причин ще не встигли цим скористатися. Тепер у них така можливість з'явилася.

Урядові аналітики переконані, що перехід на вільну реєстрацію — це важливий етап розвитку домену  .УКР, а додатковий місяць дозволить фахівцям оцінити розгорнуту інфраструктуру, продовжити акредитацію реєстраторів і вдосконалити нормативні документи.

Загалом за минулий рік Україна досягла прогресу у розвитку електронного урядування та інформаційного суспільства. Зокрема, була здійснена модернізація системи електронної взаємодії органів виконавчої влади та забезпечено підключення до неї всіх міністерств, органів виконавчої влади та Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Крім того, як заявляють у відомстві, в 2013 році була створена друга черга автоматизованої системи «Єдине вікно подання електронної звітності», а також перша черга системи електронної взаємодії державних електронних ресурсів, яка стане інтегруючим елементом міжвідомчої електронної взаємодії і забезпечить можливість надання електронних адміністративних послуг громадянам.

Сьогодні система електронної взаємодії держорганів влади готова до підключення Ради міністрів АР Крим та обласних держадміністрацій, Київської та Севастопольської міськдержадміністрацій, інших держорганів.

За даними урядових аналітиків, у Державній інформаційній системі електронних звернень громадян на сьогодні авторизовано 71 держустанова і ще 38 очікують активації.

Крім того, в минулому році була розроблена Стратегія розвитку інформаційного суспільства в Україні, у підготовці якої взяли участь представники органів влади, профільних асоціацій у сфері інформаційних технологій, громадських організацій, наукових та освітніх установ. Також за участю представників громадянського суспільства Держінформнауки забезпечено виконання Плану дій із впровадження в Україні ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» за напрямом «Впровадження технологій електронного урядування та розвиток електронної демократії». В рамках цієї ініціативи було створено Портал управління знаннями «Ми розвиваємо електронне управління».

 

Джерело: Інформаційно-аналітичний бюлетень КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»