• Посилання скопійовано

Один із варіантів удосконалення системи субсидій - монетизація зекономлених коштів

Як однин із варіантів удосконалення системи субсидій, Уряд розглядає можливість монетизації економії субсидії

Один із варіантів удосконалення системи субсидій - монетизація зекономлених коштів

Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко.

«Субсидія має абсолютно цільове спрямування – це розрахунок за газ і житлово-комунальні послуги. І ми повинні бути впевнені, що кошти будуть саме на це використані. На жаль, через повну монетизацію субсидій ми цього досягнути на 100% не зможемо», - пояснив він.

«Як один з варіантів удосконалення системи субсидій, і я думаю, що він буде запроваджений, - це буде монетизація економії субсидії. Коли людина зекономить на споживанні газу, електроенергії і в кінці опалювального сезону виникне позитивна дельта, ми працюємо над тим, щоб ця позитивна дельта була монетизована», - зазначив Павло Розенко.

Він також зауважив, що в минулому році середній розмір субсидій становив 1400 гривень. «Минулого року середній розмір субсидій був приблизно 1400 гривень. Це означає, що кожна сім'я, яка отримує субсидію, в середньому отримувала щомісяця 1400 гривень в якості компенсації ціни на газ».

Читайте також: Міністр соцполітики спростував 9 міфів про субсидії 

Усі новини на тему >>

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»