• Посилання скопійовано

Ще одна допомога по частковому безробіттю під час епідемії: затверджено порядок

Уряд на своєму засіданні затвердив Порядок надання допомоги по частковому безробіттю для випадку, якщо місцева влада (а не Кабмін!) запроваджуватиме власні епідемічні обмеження

Ще одна допомога по частковому безробіттю під час епідемії: затверджено порядок

Відповідно до порядку денного та онлайн трансляції засідання КМУ 3 лютого було затверджено постанову КМУ «Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю». Але тексту постанови поки не має. Тому докладний аналіз цього порядку наведемо по факту оприлюднення тексту постанови.

Нагадаємо, що ще Законом №540 були внесені зміни до Закону №5067, якими передбачено можливість надання допомоги по частковому безробіттю у разі, якщо роботодавцем вживаються заходи щодо профілактики та запобігання поширенню епідемії на виконання відповідного рішення місцевої влади.

Але ця допомога не належить до карантинної, які роботодавці отримують в межах ст. 47-1 Закону №5067 за Порядком №306.

Саме для таких «місцевих карантинів» й був потрібен окремий порядок надання допомоги. Про проект постанови ми писали тут.

 

UPD_05/02/2021

З'явився текст постанови щодо цього порядку. З ним можна ознайомитися тут

Постанова набрала чинності 6 лютого 2021 року (у зв'язку з її опублікуванням в "Урядовому кур'єрі" №25(6893)).

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»