• Посилання скопійовано

Проведення мобілізації під час війни: нове розʼяснення ЗСУ

Чи можуть роздавати повістки в громадських місцях? Як формуються мобілізаційні плани? Чи залучені вже всі добровольці? Про це все далі

Проведення мобілізації під час війни: нове розʼяснення ЗСУ

На офіційній сторінці Сухопутних військ ЗСУ наведено роз'яснення щодо проведення мобілізації начальника Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковника Романа Горбача.

Він відповів на такі питання:

Чи обовʼязково повістку має заповнювати начальник ОТЦК та СП?

Повістку може підписати як співробітник ТЦК, так і представник місцевої адміністрації, уповноважений працівник підприємства.

Чи можуть роздавати повістки в громадських місцях?

Повістка видається для того, щоб громадянин з'явився до Територіального центру комлектування (ТЦК) для уточнення його військово-облікових даних та стану здоров'я.

Отримання повістки не означає призов до лав ЗСУ чи інших збройних формувань держави.

Повістки можуть роздавати в будь-якому громадському місці, не забороненому законодавством.

Територіальні центри комплектування зобов'язані керувати обліком військовозобов'язаних, щоб мати достовірну інформацію про їх кількість. Для роздачі повісток начальники ТЦК обирають певні місця з розрахунком того, де в найкоротший час і найефективніше можна виконати це завдання

Як формуються мобілізаційні плани?

Комплектування військових частин відбувається за територіальним принципом. Завдяки обліку військовозобов'язаних, у ТЦК є інформація про кількість представників конкретних спеціальностей у кожному регіоні. Але у разі нестачі можуть залучатись фахівці з інших регіонів.

Чи залучені вже всі добровольці?

Наразі не всіх добровольців призивають на службу. Це пов'язано з тим, що планові мобілізаційні завдання ставляться не за кількістю людей, а за кількістю необхідних фахівців.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»