• Посилання скопійовано

З 25 квітня чоловіки з 18 до 60 років отримуватимуть паспорти тільки в Україні (але є винятки)!

Пересилання внутрішніх та закордонних паспортів чоловіків з 18 до 60 років до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюватиметься. Але є винятки для окремих категорій осіб

З 25 квітня чоловіки з 18 до 60 років отримуватимуть паспорти тільки в Україні (але є винятки)!

КМУ на своєму черговому засіданні 24 квітня затвердив Постанову №443 про внесення змін до пункту 11 Порядку реалізації експериментального проєкту щодо оформлення паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам України, які перебувають за межами України, затвердженого постановою КМУ від 10.06.2022 № 678.

Так, з дати набрання чинності Постановою №443 отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі вікомвід 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

Постанову №443 опубліковано в "Урядовому курʼєрі" від 25.04.2024. Тож з цієї дати діють нові вимоги.

 

Хто з чоловіків зможе й далі отримувати паспорти за кордоном?

Нові вимоги не застосовуються до громадян України чоловічої статі віком від 18 до 60 років, на яких поширюються положення пунктів 2-1 — 2-3, 2-7 Правил перетинання державного кордону № 57.

До таких осіб належать:

  • особи з інвалідністю за наявності посвідчення, яке підтверджує відповідний статус;
  • особи, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю, за наявності документів (їх нотаріально засвідчених копій), що підтверджують родинні зв’язки, інвалідність;
  • особи, які мають одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи; особам, які здійснюють постійний догляд за особами з інвалідністю I чи II групи;
  • батьки, опікуни, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років;
  • батьки, на утриманні яких перебуває повнолітня дитина, яка є особою з інвалідністю I чи II групи;
  • бабусі, дідусі, вітчими, які супроводжують дітей з інвалідністю тощо.

 

Подробиці від МЗС

Коментар пресслужби МЗС щодо запитів, які стосуються обслуговування громадян у ДП «Документ», дивіться тут.

В інформації підкреслено, що постанова КМУ № 443  стосується документів, які оформлюються ДМС України за заявами, отриманими ДП «Документ». Порядок роботи консульської служби МЗС України залишається без змін. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»