• Посилання скопійовано

Які варіанти економічного бронювання розглядає влада?

За словами Арахамії, перший варіант передбачає сплату податку від зарплати щонайменше у 35 000 гривень. А ось другий – це квотне бронювання по галузях

Які варіанти економічного бронювання розглядає влада?

Оборонний комітет Верховної Ради наразі розглядає дві моделі економічного бронювання в Україні.

Про це розповів голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його брифінг у парламенті.

За його словами, перший варіант передбачає сплату податку від зарплати щонайменше у 35 000 гривень. А ось другий – це квотне бронювання по галузях. До прикладу він навів людей, які працюють у медіа: керівник може забронювати 10% своїх співробітників, однак щомісяця має сплачувати за кожного з них мінімальну заробітну плату військового – 20 тисяч гривень.

«Вони в дискусії. Є дискусія навколо цих тем. З одного боку, ми з вами розуміємо, що ми не можемо навіть жодного долару з цієї величезної допомоги витрачати на зарплати військових. Будь-які зарплати військових. А ми хочемо їх підіймати, хочемо більше військових і таке інше. Це наші гроші, які у вигляді мит та податків», – розповів Арахамія.

Водночас він зауважив, що для того щоб підіймати заробітну плату військовим, в Україні має працювати економіка.

«Але питання справедливості: багато опонентів кажуть, що це тоді багаті не служать, а бідні йдуть до армії», – сказав він.

Арахамія зауважив, що у питанні бронювання вивчався досвід інших країн, однак яке б рішення не було обрано, є багато людей, які «за», а є ті, хто «проти».

«Десь посередині, я думаю, все одно якась модель з’явиться, тому що в цих дискусіях з’явиться якась модель, яка викликає найменше обурення», – зазначив Арахамія.

 

Мобілізація в Україні

В Україні з 18 травня набуде чинності новий закон про мобілізацію. Саме тому уточнено категорії військовозобов'язаних, яким надається відстрочка та бронювання від мобілізації.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»