• Посилання скопійовано

Мінсоцполітики планує впроваджувати накопичувальну пенсійну систему з 2026 року, – Жолнович

Мінсоцполітики планує впроваджувати накопичувальну пенсійну систему з 2026 року, повідомила міністерка Оксана Жолнович. Вже розроблено відповідний законопроєкт, його мають подати Уряду на ухвалення

Мінсоцполітики планує впроваджувати накопичувальну пенсійну систему з 2026 року, – Жолнович

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що за повідомленням міністерки Оксани Жолнович, Міністерство соціальної політики України планує впроваджувати накопичувальну пенсійну систему з 2026 року.

«Ми розробили законопроєкт, який дає змогу відійти ще більше від формату прожиткового мінімуму в обрахунку пенсії (солідарна система. – ІФ-У) і прив'язати її до середньої заробітної плати в Україні та середньої заробітної плати впродовж життя, яку отримала людина», – сказала Жолнович під час години запитань до Уряду у Верховній Раді в п'ятницю, про що свідчить стенограма засідання.

За її словами, цільова модель буде виписана таким чином, що кожній людині в рамках солідарної системи покриватиметься 40% того заробітку, який вона заробляла протягом життя.

«Власне це є європейською вимогою, це є європейським стандартом, і разом з накопичувальною пенсійною системою, яку ми також плануємо впроваджувати з 2026 року, і пакет законопроєктів уже готовий, він буде поданий на Кабмін найближчим часом, пропонуємо рівень заміщення для пенсіонерів забезпечувати не нижче як 60%», – підсумувала Жолнович.

Як повідомлялося, раніше перша заступниця міністра соціальної політики України Дар'я Марчак повідомила, що реформу солідарної пенсійної системи розробили й обговорюють з Міністерством фінансів України.

У вересні 2023 року прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2024 році буде проведено реформу солідарної пенсійної системи.

У жовтні 2023 року міністерка соціальної політики Оксана Жолнович заявила, що Уряд підготує всю інфраструктуру для накопичувальної пенсійної системи до 2025 року, але якщо війна триватиме, то запустити можна буде лише після перемоги.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»