• Посилання скопійовано

Закон змусить фермерів ідентифікувати худобу

Приватним власникам худоби таки доведеться провести ідентифікацію тварин. Про це повідомив голова Держветфітослужби Володимир Горжеєв. Бо той, хто хоче отримати дотацію, має виконати її умови — отримати паспорт на корову.

За словами чиновника, відповідний законопроект розробила Державна ветеринарна та фітосанітарна служба. У найближчі два місяці його буде подано до Верховної Ради. Нагадаємо, нині людину, яка тримає худобу для власного споживання, не можна змусити пройти процес ідентифікації. За останній місяць профільна служба проідентифікувала понад 10 тисяч голів великої рогатої худоби.

Володимир Горжеєв, голова Держветфітослужби: «В усіх цивілізованих країнах людина, яка тримає худобу, ця худоба повинна бути проідентифікована і повинна бути зареєстрована. Тому що це питання безпеки держави, і з точки зору епідеміології, і з точки зору продуктів харчування».

Ольга Подимай 

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»