• Посилання скопійовано

Екс-міністр: Падіння гривні вже почалося

Вартість долара на міжбанківському валютному ринку на рівні 8,10 - 8,15 грн свідчить про те, що м’яка девальвація нацвалюти вже почалася, вважає колишній міністр економіки, екс-голова Держфінпослуг Віктор Суслов.

За його словами, варто також звернути увагу на заяву президента Віктора Януковича про необхідність відмови від жорсткої прив’язки курсу гривні до долара, пише Gazeta.ua.

"Це означає виконання рекомендації Міжнародного валютного фонду. Деякий час тому МВФ дуже наполегливо радив Україні перейти до нової системи курсоутворення. Це і буде означати відмову від жорсткої прив’язки з можливою девальвацією", - підкреслив експерт.

Суслов також вказав на те, що мільярд доларів, який іноземці залишили в Україні під час Євро-2012, не матиме значного впливу на курс нацвалюти, оскільки країна має великі термінові зовнішні борги, на які й підуть гроші фанатів.

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»