• Посилання скопійовано

Уряд встановив мінімальну ціну на закупівлю молока у населення

Уряд розробив систему заходів з підтримки дрібних виробників молочної продукції

Про це сказав Сергій Тігіпко під час візиту на тваринницьку ферму ТОВ «Агро-Лідер-Україна» в Київській області, повідомили УНН у прес-службі політика.
«Уряд прийняв надзвичайно важливу постанову — ми ввели мінімально допустиму ціну на закупівлю молока у населення. У 2012 році ця ціна не може бути нижчою ніж 2 гривні 20 копійок за літр», — сказав Сергій Тігіпко.
Він відзначив, що сьогодні посередники купують молоко у селян по 1,80 грн за літр, а це нижче за собівартість.
«Закупники молочної продукції рубають сук, на якому сидять. Через низьку ціну виробники сьогодні матимуть збитки, а завтра пустять худобу під ніж. Нам такого не треба, адже сьогодні ми ще імпортуємо молокопродукцію», — сказав З. Тігіпко.
Політик також відзначив, що уряд прийняв рішення почати закупівлі сухого молока і вершкового масла в державний резерв, що дозволить, з одного боку, підтримати виробника молочної продукції, а з іншого — забезпечити цінову стабільність на ринку молокопродуктів.
«Ми починаємо закупівлі вершкового масла і сухого молока до Аграрного фонду. У разі потреби уряд скерує ці резерви на ринок і стабілізує ціни», — підкреслив він.

Джерело: УНН

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»